Johtoajatus ja yhteinen tavoitteemme

PLAY PAUSE

Johtoajatus

Mitä Rovaniemi on?

Rovaniemi on koko arktisen alueen pääkaupunki. Täällä yhdistyvät pohjoinen luonto ja urbaani ympäristö, itsevarma paikallisuus ja avoin kansainvälisyys. Rovaniemen menestys vaikuttaa positiivisesti koko Lappiin.

Miksi me olemme mielenkiintoinen kaupunki?

Rovaniemi tunnetaan rohkeudesta, luovuudesta ja laaja-alaisesta arktisesta muotoilusta. Se inspiroi asukkaitaan ja elinkeinoelämää löytämään ja luomaan uutta. Ideoille ja ihmisille löytyy täältä turvallinen koti, jossa pohjoinen elämänrytmi ja suuri luonto näyttäytyvät ainutlaatuisella tavalla. Siksi Rovaniemi on myös kansainvälisesti mielenkiintoinen ja houkutteleva kaupunki niin vierailijoille, uusille asukkaille kuin yrityksillekin. Pohjoisen taika vetää puoleensa.

Täällä on tilaa ja mahdollisuuksia onnistua, kasvaa ja kokeilla. Rovaniemi on kaupunki, jonne haluaa jäädä ja palata – se on arktinen pääkaupunki kaikille aisteille.

Brändin läpileikkaavat teemat

Rovaniemen brändi muodostuu kolmesta erityisen merkityksellisestä tekijästä. Ne perustuvat kaupunkilaisten toiveisiin ja kokemuksiin.

Virta

Virta on sitä, että kaupungissa on ja sinne syntyy energiaa. Se on sujuvuutta ja muutosta.

Loiste

Loiste on hyvästä elämästä syntyvää sisäistä hehkua. Se on myös ainutlaatuista pohjoisen luonnon loistoa ja hohdetta.

Noste

Noste syntyy hyvistä teoista, onnistumisista ja uskaliaisuudesta. Se tarttuu ja luo hyvää ilmapiiriä.

Nämä tekijät toistuvat läpi brändikirjan ja ne kannattaa pitää mielessä. Niitä ei ole tarkoitettu Rovaniemen sloganeiksi, vaan ne syntyvät teoista ja kokemuksista.

Inspiraatioksi

Rovaniemen maine rakentuu kaupungista saaduista kokemuksista ja siitä kerrotuista tarinoista. Asukkaat, vierailijat ja ohikulkijat ovat kaupungin tekojen, aikeiden ja koettavissa olevien elämysten peili sekä äänitorvi. Siksi asiat kannattaa hoitaa säntillisesti, laadukkaasti ja ajan hermolla ollen.

Rovaniemellä ollaan rohkeita ja luovia. Inspiroimme omalla esimerkillämme ja inspiroidumme hyvistä – rohkeista ja luovista – teoista. Uskalluksella ja sinnikkyydellä on rohkeuden määritelmässä suuri merkitys. Pitää uskaltaa tehdä sydän avoinna, vaikka pelottaisi. Luovuus puolestaan vaatii rohkeutta päästää irti varmuudesta. Luovuutta ruokkii se, että pyrkii tekemään asioita eri tavalla ja ainakin pikkuisen paremmin.

Rovaniemellä uskalletaan toteuttaa ja mahdollistaa asioita, kuunnella, tukea ja olla läsnä. Siitä syntyy virtaa, loistetta ja nostetta.

Kaikkien toimiemme – päätösten, uuden rakentamisen tai vanhan säilyttämisen, innostavien asioiden mahdollistamisen, elämysten tarjoamisen, siisteyden ja järjestyksen – pitää luoda ja tuoda esiin näitä kolmea asiaa.

Yksinkertaista, eikö vain?

Tunnemme historiamme ja näytämme juuremme.

Luomme seuraaville sukupolville suunnan, joka on rohkea ja arvojemme mukainen.

Teemme omalaatuisesta osaamisestamme ja osaajistamme kärkiteeman, mikä houkuttaa investointeja ja uusia ihmisiä.

Pidämme huolen, että pohjoisen taika aukeaa vierailijoille ympärivuotisesti ja monipuolisesti.

Tutustu seuraavaksi Rovaniemen brändikonseptiin ja taustatarinaan, sekä Rovaniemen rooliin arktisella alueella.

Tutustu brändikonseptiin